Herdenkingskalender

Wandelingen in de Gelderse Achterhoek i.k.v. 70 jaar Vrijheid

20 maart 2015 - 10.00 - 17.00 - Varsseveld

Groepswandeling in de Gelderse Achterhoek "Waar zaten toch die onderduikers?". Nadat de Britten en Canadezen op 23 maart 1945 op de oostelijke Rijnoever terechtkwamen boog een deel van hen af naar het noordwesten en begon de bevrijding van Oost Nederland met het binnentrekken van de Achterhoek.

Omschrijving

De plaatsen waar de wandelingen worden gehouden zijn bevrijd op 30 maart 1945. Met de volgende groepswandelingen willen we aandacht schenken aan de oorlogsperiode. 20 maart: Varsseveld ‘Met rotsvast geloof onbuigzaam in verzet’ 19 km. 21 maart: Aalten ‘Waar zaten toch die onderduikers?’ 17 km.

De rondwandelingen starten om 10:00 uur. In Aalten zal de wandeling beginnen met een rondleiding in het Onderduikmuseum. Bij de startpunten van de wandelingen zijn (horeca)gelegenheden geopend en ontvangen we een gratis consumptie.

Kosten en aanmelden De kosten voor deelname zijn € 10,00 per persoon per wandeldag. Aanmelden kan tot twee weken voor de wandeling via nd.nl/wandelingen, lezersaanbieding@nd.nl of via 0342-411711.

De wandelingen worden begeleid door Teus van Harten. Als je inschrijft, ontvang je van het Nederlands Dagblad ongeveer een week voor de wandeling een bevestiging met nog meer informatie. Bij annulering na verzending van de bevestiging of bij niet aanwezig zijn, brengen wij ter dekking van de gemaakte kosten 50% van de deelnameprijs in rekening.

Met dank aan Royal Canadian Legion www.rcl005.nl  Hotel Café Restaurant De Ploeg (Varsseveld) 4aanhetplein.nl ’t Pannekoekhuis Westendorp (Westendorp) www.pan-west.nl  Onderduikmuseum Markt 12 (Aalten) www.aaltensemusea.nl  Boerderijmuseum De Neeth (Aalten) www.deneeth.nl  Café Restaurant Snackbar ‘Stegers’ (Aalten) www.stegers.nl 

Meer informatie is o.a. te vinden op: niod.nl/nl/held-van-de-maand/januari-de-dames-jolink nl.wikipedia.org/wiki/Varsseveld aaltensemusea.nl/onderduikmuseum markt12.nl nl.wikipedia.org/wiki/Aalten_(dorp)

Voor overnachtingen verwijzen wij je naar vriendenopdefiets.nl of de plaatselijke VVV. Het Nederlands Dagblad is op geen enkele wijze aansprakelijk voor financiële/materiële schade als gevolg van deelname aan deze wandeldag(en).

Evenementdetails