Herdenkingskalender

Wandelingen in Ooijpolder & Duffelt i.k.v. 70 jaar Vrijheid

20 februari 2015 - 10.00 - 17.00 - Ooij

Groepswandeling in Ooijpolder & Duffelt ‘70 jaar Vrijheid’. Op 17 september 1944 wordt dit gebied betrokken bij de strijd om de Waalbrug bij Nijmegen. Dwars door de polder ontstaat voor een periode van vijf maanden een frontlijn. In februari 1945 start de operatie ‘Veritable’, de aanval op het Rijnland en Duffelt wordt op 7 februari 1945 bevrijd. Met de volgende groepswandelingen willen we aandacht schenken aan die periode.

Omschrijving

Er wordent wee groepswandelingen georganiseert op 20 en 21 februari:
20-02-2015 Ooij ‘Thornsche molen en restanten IJssellinie’ 18 km.
21-02-2015 Leuth ‘Het verdwenen graf van soldaat Harrison’ 22 km.

De rondwandelingen starten om 10:00 uur. In Ooij zal de heer Jan van Eck een presentatie houden over de oorlog in dit gebied. Bij de startpunten van de wandelingen zijn (horeca)gelegenheden geopend en ontvangen we een gratis consumptie.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan tot twee weken voor de wandeling via nd.nl/wandelingen of lezersaanbieding@nd.nl. Je kunt ook telefonisch aanmelden via 0342-411711.
De wandelingen worden begeleid door Teus van Harten. Als je inschrijft, ontvang je van het Nederlands Dagblad ongeveer een week voor de wandeling een bevestiging met nog meer informatie. Bij annulering na verzending van de bevestiging of bij niet aanwezig zijn, brengen wij ter dekking van de gemaakte kosten 50% van de deelnameprijs in rekening.

Met dank aan
Royal Canadian Legion www.rcl005.nl
Jan van Eck (Leuth)
Hotel de Gelderse Poort (Ooij) www.hoteldegeldersepoort.nl
Café-Restaurant "De Vink" (Ooij) www.de-vink.nl
Café Restaurant "De Rosmolen" (Leuth)
Wilderniscafé de Waard van Kekerdom (Kekerdom) www.waardvankekerdom.nl


Meer informatie is o.a. te vinden op: thornschemolen.nl, spannendegeschiedenis.nl/koude-oorlog/ooij-ijssellinie, ernestharrison.weebly.com.

Voor overnachtingen verwijzen wij je naar vriendenopdefiets.nl of de plaatselijke VVV.

Het Nederlands Dagblad is op geen enkele wijze aansprakelijk voor financiële/materiële schade als gevolg van deelname aan deze wandeldag(en).

Evenementdetails