Herdenkingskalender

Het Airborne Museum presenteert: 'Slag om Arnhem – 70 jaar Onvoltooid Verleden' in de Eusebiustoren

Van 18 september tot 31 augustus - 10.00 - 17.00 - Arnhem

‘Slag om Arnhem – 70 jaar Onvoltooid Verleden’. Zo luidt de titel van de nieuwe tijdelijke presentatie over de Slag om Arnhem die vanaf 18 september te zien is in de toren van de Eusebius in Arnhem. De presentatie is ontwikkeld door het Airborne Museum en tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Eusebius, de gemeente Arnhem en Airborne Museum ‘Hartenstein’. Het biedt bezoekers aan de hand van ooggetuigenissen van de militaire strijd een intrigerend beeldverslag dat inzoomt op de gevolgen van de strijd voor de burgers van Arnhem en de wederopbouw van stad en kerk daarna.

Omschrijving

‘Slag om Arnhem – 70 jaar Onvoltooid Verleden’
Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 werd de Eusebiuskerk als een van de eerste gebouwen getroffen. In de nacht van 19 op 20 september, inmiddels bijna zeventig jaar geleden, brandde de kerk helemaal uit. Er bleef slechts een stenen karkas overeind. Na de oorlog werd de kerk herbouwd. De huidige Panoramalift in de toren van de Eusebius is uniek in Europa en biedt een fantastisch uitzicht over het voormalige slagveld. De Eusebius staat dit najaar met de opening van de kleine expositie eens te meer symbool voor de dramatische geschiedenis van de Slag om Arnhem, de daarop volgende massale evacuatie van de burgerbevolking, hun terugkeer naar huis en de wederopbouw van de stad. Met de presentatie wordt een fascinerend en bewogen hoofdstuk uit de Arnhemse oorlogsgeschiedenis vanuit het oogpunt van militairen en burgers getoond. En dat met een magnifiek uitzicht vanuit de 93 meter hoge toren over de hele regio waaronder de John Frost brug.

Evenementdetails